pondělí 6. března 2017

BIRTHDAY PARTY...

...dnešní příspěvek bude trochu vychloubačný, něco ve stylu jako "heč, koukejte, co všechno naše dcera má" ;-), ale třeba tu někdo díky tomu objeví zajímavý tip na dárek pro své děti. O víkendu jsme totiž slavili čtvrté narozeniny naší starší...

...do mistrovské podoby, jako mají oslavy třeba Lucie, Lucky nebo Terezky, měla ta naše ještě hodně daleko, ale i tak jsem se snažila alespoň trochu o nějakou formu. Téma bylo jasné: zvířátka ;-). Tady jsem se hodně vyřádila se zabalením dárků (i když, abych toho nemusela kreslit moc, nacpala jsem všechny dárky jen do dvou krabic ;-D) a s dortem (ten nakonec dopadl jako všechny mé narozeninové dorty z loňských let - nazvala bych je dorty komické ;-D). Nápad nakreslit na dárky zvířátka mám okoukaný z pinterestu, předlohou mi potom bylo na lišku bodýčko mladší dcery a na pandu plakát, na který nedávno dávala tip Hanča ;-). Dokonce jsem na obrázky vyštrachala ze skříně akvarelové pastelky a jeden večer si hrála na malířku. Lva na dort si vymyslela dcera, no, co bych pro ni neudělala, ať byl nakonec, jaký byl. Na tvorbu girlandy nebo jakékoli jiné výzdoby už mi nezbyl čas ani energie, a tak jsem byla hodně vděčná a příjemně překvapená, když mi den před oslavou dorazila originální zvířátková od MMM... Marti jako milý dárek k povlečení, které jsem u ní pro dceru objednávala. Hodila se báječně... 

...no, a co se týká samotných dárků, vybírala jsem u českých šikovných ruček, i když ne úplně všechny. Hlavním a největším dárkem byl "dospělácký" polštář a peřina pro velkou slečnu a to si samozřejmě zasloužilo i pěkné povlečení. To pro nás spolu se srnečkovou úchopovkou ušila již výše zmiňovaná Marťa. Taky něco pěkného na sebe bylo potřeba, to je jasné, tady jsem zabrousila na nový e-shop šikovné maminky Vendy alias Be Birdie a do obchůdku Veselá nohavice, který jsem objevila na podzim, když jsem sháněla softshellky pro dceru do školky. I knížky u nás bývají vděčným dárkem a já neodolala edici Posviť na to, o které jsem se nedávno dočetla na několika blozích, a vybrala vyprávění o tom, jak se zvířata dovedou maskovat. A v neposlední řadě došlo také na slibovaného pavouka, kterého sehnala naše úžasná teta Áňa a z něhož máme radost opravdu všichni. Háčkovala ho jedna šikovná mladá slečna, pokud by měl někdo zájem o kontakt, můžu se pozeptat...

...a protože to dnes bylo takové osobnější, poruším tentokrát svou zásadu o nezveřejňování svých blízkých a úplně nakonec přidávám momentku nás dvou (moc jich opravdu nemáme). Na závěr bych tu ještě ráda poděkovala za možnost realizace oslavy, a to: svému partnerovi (za to, že si dopoledne před oslavou s dcerkou vyjeli na pěkný výlet za jeleny), dále své mladší dceři (za to, že způsobně spinkala a nechala maminku "pracovat") a hlavně své oslavenkyni (za velkou trpělivost a shovívavost nad mým výtvarným umem) ;-)...




...první dvě fotky jsou z mobilu (fotila jsem je, když byli na výletě a foťák měli s sebou)...

...na fotografii ve stole jí byly asi tři měsíce...

...zvěřinec v posteli: povlečení a růžová srnečka - mmmoje...

...tričko s peříčky a s jelínky - BeBirdie...

...ta umělohmotná zvířátka jsem kupovala taky já ;-D (ty jsou made in China)...

...šatičky od Veselé nohavice lze využít jak v létě, tak v zimě jako tunika...

...a sfoukávání svíček ;-)...


10 komentářů:

  1. Krásný holky :) Všechno nejlepší do nového roku :) hodně zdraví a lásky
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Veru, nás čekají čtyři svíčky za měsíc.;) Tvé výtvory se mi moc líbí, dort je náhodou bezvadný a Tebou malované balicí papíry nemají chybu. Je krásné, že sis s nimi takhle vyhrála, to každý nesvede. Všechny dárky jsou nápadité, originální kousky do šatníku malé slečny, knížka, povlečení... opravdu pěkné.:) Mějte se hezky a užívejte předjaří, Veronika. :)
    p.s. Dodatečně všechno nejlepší dcerce k narozeninám. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, moc děkuju za takovou pochvalu! Je pravda, že jsem si u kreslení hezky zarelaxovala (a trochu přitom taky ztratila pojem o čase ;-D). Ale proto přece ty oslavy děláme, abychom se i my, maminky, vyřádily a vyhrály si;-)... Dcera moc děkuje za přání a obě vás moc zdravíme!!!
      V.

      Vymazat
  3. Jee, to jsem rada ze se odkaz na plakat hodil, krasne jsi darky pomalovala. Hezky uzivejte i dalsi nenarozeninove dny ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, od Tebe se bude hodit ještě víc věcí! ;-) Moc děkuju, užívejte taky ;-)...
      V.

      Vymazat
  4. Verco, krasa, nadherne oblecky, knizky - take jsem uz o ni uvazovala, a ten jelinek! Aaach. Vse nej dodatecne, hlavne zdravi, uzivejte se v radosti a veseli:-). M.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se mi libi to povleceni, kde jsi ho kupovala? Ja jsem koupila nedavno toto https://www.decodoma.cz/Detske-krepove-lozni-povleceni-Sovicky.html a take moc krasne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povlečení je od Mmmoje - odkaz na e-shop je zde na liště vpravo pod oblíbenými příspěvky (MMM)- povlečení je šité na zakázku, jde o autorskou látku. I já děkuji za tip.
      V.

      Vymazat


Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.