středa 3. června 2015

MARBLE BOXES...

...poslední dobou se zabývám "jarním" úklidem ve svých věcech (no, spíš je to úklid celoroční, celoživotní a vlastně nekonečný). Snažím se postupně probírat vším možným a nepotřebného se zbavovat (ráda bych si totiž pořídila několik nových věcí, ale předtím se chci zbavit co nejvíce zbytečností, které mám - ať už v kosmetice, oblečení nebo bytových doplňcích). Upřímně, nevím, jestli se dopracuju nějakého výsledku, i když se opravdu snažím, pořád mi přijde, že toho všeho mám nějak moc a že bez spousty věcí bych se obešla (nebo měla obejít). Většinou mě totiž brzdí lítost, nostalgie, vzpomínky, myšlenky typu "co třeba někdy..."

...ale baví mě nacházet věci dávno zapomenuté, zaštrachané v těch nejzazších koutech šuplíků, a přece jen přimhouřit oko a tu šanci jim ještě dát. Jako těmhle dvěma papírovým krabičkám, jedna byla dárková s kýčovitým vánočním motivem a druhá od nějaké bonboniéry. Obě jsem polepila mramorovaným papírem a teď se mi můžou hodit na různé drobnosti a dekorace (které přece jen nebudu chtít dát pryč). Zatím jsem si do nich schovala své poslední novinky - přívěsky a korálky s ptáčky a materiál na ně...








6 komentářů:

  1. Takovej úklid by moje skříně potřebovaly jako sůl a krabičky by se mi hodily. Mám vyhlídnuté ty s tím stromem a tyhle by je pěkně doplňovaly. Tak jak to bude aktuální, ozvu se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, určitě dej vědět, ubrousky od Broste se stromem ubývají, ale nějaké pro Tebe schovám stranou, tak nemusíš spěchat ;-) (Nevadí tykání? Nějak se nám to střídá ;-) ). Děkuju za návštěvu a měj se hezky!
      V.

      Vymazat
  2. No a toto... Chtěla jsem komentovat ty krásný dózy, ale zblikla jsem ty korálky... Bože, to je nádhera! Budeš je mít v nabídce? Líbily by se mi na E...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, na Fleru mám 2 sady po pěti korálcích. Momentálně řeším problém s materiálem - nemám už víc ubrousků s těmito malinkými ptáčky a nemůžu je sehnat :-(. Napíšu Ti mail a nějak se domluvíme. A děkuju samozřejmě!
      V.

      Vymazat
  3. Tak na takový úklid se chystám už hodně dlouho! A mám to podobně s tou nostalgií...hodně věcí bych měla vyhodit, ale je mi jich líto...:)
    Krabičky jsou krásné (myslíš, že je lepší papír nebo taková ta samolepicí tapeta?) a korálky s ptáčky jsou taky nádherné! Moc se mi líbí! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, s tapetou nemám zkušenost, ale troufnu si říct, že bude určitě lepší ;-). Já ji doma neměla a ty krabičky jsem prostě potřebovala mít hned ;-), tak jsem sáhla po obyčejném papíru, co jsem tu měla - jsou to A4 archy na vizitky ;-). Vystřihla jsem si obrysy krabiček s rezervami na záhyby (co jsou zevnitř krabičky a víka) a ke krabičce lepila právě jen ty záhyby, jinak by se mi papír vlivem lepidla na víku i krabičce krabatil. Lepila jsem lepidlem, co mám na decoupage, a zevnitř jsem okraje ještě "zajistila" washi páskou. Nakonec to nevypadá špatně, ale tapetu si chci rozhodně sehnat ;-). A ptáčci, jak už jsem psala Lucce, budou asi bohužel pouze limitovaná edice ;-). Měj se krásně!
      V.

      Vymazat


Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.