středa 12. června 2019

LETNÍ OSVĚŽENÍ...

...blíží se období sklizně jahod, tak postupně redukuji loňské zásoby v mrazáku. A na tuhle "rychlozmrzku" se u nás vždycky těšíme. Stačí na ni mít pár zmrzlých jahod v mrazáku, banán (ten nemusí být zmražený), cukr/med/sirup a smetanu, případně třeba sójové/kokosové mléko pro toho, kdo by chtěl mít zmrzku veganskou...

...já zmrzlinu připravuji tak, že rozmačkám v misce banán a k němu postupně přihazuji zmrzlé jahody, které lehce zasypu třtinovým cukrem (sladit se nemusí moc, banán sám o sobě je sladký dost) a rozmixuji (chce to výkonnější mixér, který je schopný rozmixovat zmrzlé jahody). Pro lepší rozmixování přidávám pár lžic smetany (vše dělám od oka). Hotovou zmrzlinu lze dát ještě na chvíli do mrazáku, my ji jíme hned, má ideální konzistenci i teplotu a zmizí rychlostí blesku (loni se u nás po vyškrabání poslední lžičky i plakalo ;-D)...

...mně se bohužel mixér rozbil a s pořízením nového zatím otálím. Ale babička objevila ve svém mrazáku nemalou zásobu vaniček s rozmixovanými jahodami s cukrem, takže používám ty, na to mi stačí tyčák ;-). V tomto případě pak ani nemusím přidávat smetanu, jen rozmačkám banán, přidám zmrzlou jahodovou dřeň, rozmixuji a je to ;-)...






4 komentáře:

  1. Taky delame, a protoze jsem krkavci matka nedam jim tam ani cukr, ani banan :D ale mame asi sladky jahidy, tak to vubec neva a kdyz se mi chce, nastrouham jim na to horkou cokosku, nebo nasypu par orisku 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám to nejvíc chutná právě díky tomu banánu ;-D... u nás bych se bez toho cukru obešla spíš zase já, děti ne ;-D... ale každému, jak je libo - sto lidí, sto chutí ;-). Užívejte léta, holky...
      V.

      Vymazat
  2. Vypada to jednoduse a urcite to bude i chutnat:-). Pekne dny, Veru. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, je to rychlovka a opravdu výborná, vyzkoušej ;-), vy to dáte i bez toho cukru ;-)... Měj se krásně, díky za návštěvu <3...
      V.

      Vymazat


Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.